Våra barn är det bästa som finns

Flicka som tittar igenom en sandleksakslåda

Förskolan Vilda Väster är en fristående förskola som drivs som en ekonomisk förening. Förskolan är ett föräldrakooperativ som har funnits sedan 1993.

Förskolan ligger i stadsdelen Västra Innerstaden som är ett område med både höghus och villor. Vi har stora, ljusa lokaler på 307 kvm. Vi har även en liten utegård som är en del av Fridhemstorget. Med tanke på förskolans läge använder vi närliggande parker runt omkring förskolan samt Ribersborgsstranden som bara är fem minuters promenad bort.

Vi arbetar efter de riktlinjer och mål som finns i skollagen och Lp 98, den nya reviderade läroplanen. Vår verksamhet bygger på planeringstid som är schemalagd samt på planeringsdagar och konferenser. Vi följer upp och utvärderar arbetet kontinuerligt under terminerna. Vi har en gemensam utvärdering efter varje termin. Tillsynen som görs av stadsdelen ligger också till grund för en uppföljning och utveckling av vårt arbete.

På förskolan finns tre tillsvidaretjänster och en deltidstjänst varav två stycken är förskollärare och en är barnskötare. Vi har även en kock/lokalvårdare på förskolan. Tjänsten kan fördelas olika beroende på tjänstegrad. En av förskollärarna innehar även rollen som förskolechef.